“Biiiijjjnaaaaa, bijna raak, oftewel…”  Eddy Zoëy wordt zelf nog vaak herinnerd aan zijn single ‘Bijna’. Het liedje is toch toch alweer bijna 20 jaar oud, maar in die tussentijd is Eddy altijd muziek blijven uitbrengen. Nederlandstalig, maar ook veel in het Engels en daarnaast schreef hij verdienstelijk voor anderen.

‘Zonder Jou’ is zijn nieuwe single. Een echt popliedje, in het Nederlands, met een dance-productie.Een break-up song met een luchtige knipoog. Als iemand het met jou uitmaakt, voel je je in het begin vooral het slachtoffer. Je legt de schuld bij die ander en vindt zelfs dat je helemaal geen blaam treft. Dat is een soort ontkenning, want als je iets verder doordenkt weet je eigenlijk best wel dat jij ook wat schuld hebt. Dit liedje gaat over die ontkenningsfase, het moment voordat je beseft dat je zelf wel degelijk schuld hebt dat je relatie is geëindigd.

Alle gitaarpartijen op ‘Zonder Jou’ speelt Eddy zelf. “Ik speel vanaf januari 2020 weer een nieuwe theatertour en nog steeds komen mensen na afloop naar me toe met de woorden: ik wist niet dat jij zo goed gitaar kon spelen, en je kan écht zingen man! Dat vind ik zo grappig, want voor mij is muziek altijd de basis geweest. Spelen, zingen, schrijven.”

Eddy Zoëy is sinds 1 september vaste presentator van RTL Boulevard: “Ze zullen me vast wel weer als een zingende presentator zien, haha! Ik doe gewoon wat ik leuk vindt, en dat gaat al 52 jaar goed.”

‘Zonder Jou’ is vanaf 25 oktober te horen via Spotify, AppleMusic en alle andere bekende kanalen.