“Eigenlijk valt het best wel mee wat ik allemaal doe. Ik maak muziek, ik schilder en ik maak TV.” Als gevolg daar van wordt Eddy Zoëy vaak gezien als alleskunner, maar hij voelt zich bovenal muzikant. 

In januari besloot hij om zijn eigen muziek een nieuwe richting op te sturen. Lange dagen én nachten zit hij in de studio, waar hij produceert en schrijft, aan meerdere popliedjes van zijn eigen hand: “Ik heb talloze Engelstalige popliedjes geschreven met en voor anderen, maar nu behoud ik de catchy ideetjes meer voor mezelf.” Romeo’s ‘Coming Home’ en ‘Secret Love’, plus ook meerdere tracks van Chipz, zijn hits waar Eddy’s naam onder staat, wat maar weinigen weten.

Op Eddy’s nieuwe single ‘Virtual Shoulder’ horen we funky gitaren samenvloeien met warme tropical house. ‘Virtual Shoulder’ is een liedje dat luchtig klinkt en ook zeker een boodschap bevat. Steun vinden en er voor elkaar zijn, het leven vieren en bij elkaar uithuilen, het gebeurt tegenwoordig steeds vaker van een afstandje en digitaal. Thema’s die voor iedereen belangrijk zijn: “en in vluchtige tijden zoals nu… een beetje extra.”
Wil je weten wat Eddy Zoëy dagelijks meemaakt? Volg hem op instagram.com/eddyzoey